BHV Herhalingscursus: E-learning en 1 dagdeel praktijk

Je hebt de BHV basis cursus ongeveer een jaar geleden gevolgd. Dan is het tijd voor een herhalingscursus. Je kunt even je reanimatie vaardigheden weer oefenen, hoe voelde dat ook weer zo’n borstkas voor een derde indrukken? Kun je nog steeds vloeiend iemand in de stabiele zijligging leggen? En als je collega stikt? Hoe ging het ook weer? Hoe kon je ook weer het verschil zien tussen flauwvallen en bewusteloosheid?

Onderzoek heeft aangetoond dat opgedane kennis na een jaar voor meer dan de helft weggezakt is. Hoe vaker je herhaalt, hoe hoger het percentage van de dingen die je onthoudt. En zeg nou zelf, als er een keer wat misgaat wil je wel kordaat en juist kunnen handelen. Daarom zijn de herhalingslessen een must. Maar naast die must is het ook gewoon lekker als je weet wat je moet doen als er iets gebeurt. Jij bent degene die zich opgeworpen heeft om je collega’s en gasten te helpen als er iets misgaat. Dat is een bijzondere eigenschap en daarom willen wij jou graag de nodige vaardigheden meegeven voor het geval dat.

De herhalingsles bestaat uit twee onderdelen: 

 1. BHV Eerste Hulp: We herhalen de levensreddende handelingen en staan stil bij de dingen die bij jou in het bedrijf de afgelopen tijd zijn voorgekomen en wat zou kunnen voorkomen. We proberen het programma elk jaar zodanig aan te passen dat de cursus verfrissend en leerzaam blijft.
 2. BHV Brand en Ontruiming: Bij dit onderdeel staat het oefenen met de kleine blusmiddelen op het programma. Daarnaast oefenen we de verschillende scenario’s waar een ontruiming het gevolg van zou kunnen zijn. Indien gewenst testen we de effectiviteit van de BHV organisatie in de praktijk. Dat start met een scan van de RI&E en een blik op de genomen maatregelen. Sluiten jullie BHV protocollen daarop aan? Vervolgens testen we die protocollen aan de hand van een table-top oefening.

Cursusdata open inschrijving herhalingscursus BHV:
10 juni 2020,  9 september 2020 en 11 november 2020 van 0900 – 1300 uur.

Het examen bestaat uit een praktisch en theoretisch deel. Wanneer je het examen met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je een BHV pas.  Het theorie-examen zit in de online module en bestaat uit diverse toetsen met meerkeuzevragen voor Eerste Hulp en Brand & Ontruiming. De online module wordt afgesloten met een examen met eveneens meerkeuzevragen. Voor het praktijkdeel moet de kandidaat tijdens de praktijkdag een aantal verrichtingen op de juiste manier uitvoeren. De instructeur beoordeelt de competenties en indien die aangetoond zijn wordt dit vastgelegd. De BHV pas die je krijgt na de herhaling, is een jaar geldig vanaf de uitgifte datum. Heb je uiterlijk binnen drie maanden na het verstrijken van de geldigheidsduur geen nieuwe herhalingscursus gevolgd, dan moet je opnieuw de Basisopleiding BHV behalen.

De herhalingscursus is op te delen in BHV-Eerste hulp en BHV-Brand en ontruiming.

BHV-Eerste Hulp

 • Reanimeren inclusief gebruik AED
 • Bewusteloosheid met normale ademhaling
 • Huidwonden
 • Ernstig uitwendig bloedverlies/Shock
 • Brandwonden
 • Botbreuken en ontwrichtingen
 • Kneuzingen en verstuikingen
 • Oogletsels

BHV-Brand en Ontruiming

 • Hoe ontstaat brand
 • Brandsoorten en soorten brandblussers
 • Brandbestrijding alsmede brandpreventieve maatregelen.
 • Communicatie
 • Ontruiming

De cursus kan gevolgd worden in een van onderstaande varianten:

 • E-Learning, online les en praktijk: € 125,00 p.p.
 • Volledig klassikaal & E-learning € 198,00 p.p. hele dag inclusief lunch
 • Incompany. De prijs voor een herhalingscursus op locatie is altijd minimaal gebaseerd op een groepsgrootte van 8 personen. Voor incompany cursussen geldt een korting van € 15,00 per persoon uit bovenstaande tabel.

Indien gewenst kan voor het onderdeel reanimatie een Rode Kruis Reanimatie certificaat verstrekt worden zodat cursisten zich ook op kunnen geven als burgerhulpverlener. De meerkosten bedragen € 15,00 per persoon. Het is mogelijk om een cursusboek aan te schaffen voor een herhalingscursus. De kosten bedragen € 25,00 per persoon.

Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW.

Inschrijven
Inschrijven